Rareş Bogdan, deranjat de jandarmii veniţi pe terase: Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 mai 2021 148 afişări

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a criticat felul în care jandarmii au intervenit duminică la o terasă unde lua masa împreună cu familia: „Mie mi s-a părut intimidare. Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam poliţit, militar sau sereist”.

Rareş Bogdan, deranjat de jandarmii veniţi pe terase: Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili

„Eram cu familia pe terasă. Eu înţeleg foarte bine şi susţin total forţele de ordine şi respectarea regulilor. Mi-aş dori foarte mult, de exemplu, ca forţele de ordine să fie prezente vineri, sâmbătă, în anumite locuri din Bucureşti sau de pe Litoral, unde restaurantele se transformă în cluburi. Acolo ar trebui să intre, dar să intre în modalitatea în care au făcut-o în anumite locuri din Bucureşti. E normal să fie DSP, e normal să fie organele de control să verifice dacă sunt respectate regulile, dar nu văd de ce într-un loc unde se află oameni cu familiile, cu copiii trebuie să vină în uniformă. Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam poliţit, militar sau sereist. Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili”, povesteşte Rareş Bogdan.

Eurodeputatul afirmă că jandarmii puteau să stea în parcare, iar dacă cineva era recalcitrant, atunci puteau fi chemaţi.

„Mie mi s-a părut intimidare. (...) Acum cei din Horeca trebuie ajutaţi. Cu Lucian (Bode - n.r.) nu am să-i reproşez nimic. Doar l-am rugat pe dânsul, pe dl Despescu şi noului şef al Poliţiei Române să le explice celor din subordine că pot fi extrem de eficienţi când sunt derapaje noaptea şi să încerce să vină cu mai puţin în uniforme pe terase la ora 14.00. (...) Am vorbit aseară cu dl. Bode, de două ori. O să vorbesc cu el fără probleme”, adaugă Bogdan.

El precizează că ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a întrebat unde se află, dar că nu a dorit să îi dea această informaţie: „ Eu nu am făcut altceva decât să informez. Eu nu am cerut să intervină, Nici nu am spus unde e localul. M-a întrebat şi i-am spus că nu vreau să-i zic, pentru că nu e cazul meu particular”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rareş bogdan,
jandarmi,
terasă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.