Raportul CE semnaleaza ca multe din cazurile de coruptie la nivel inalt se apropie de prescriptie

Postat la 18 iulie 2011 17 afişări

Comisia Europeana noteaza, in raportul privind justitia, obtinut de MEDIAFAX si care va fi dat publicitatii miercuri, la Bruxelles, ca DNA a ramas convingatoare in investigarea cazurilor de coruptie la nivel inalt, insa astfel de cazuri se afla de mult timp pe rolul instantelor, riscand prescriptia.

In timp ce istoricul realizarilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in investigarea si urmarirea cazurilor de coruptie la nivel inalt a ramas convingator, rezultatele obtinute de instante continua sa arate o imagine mixta. Desi majoritatea cazurilor de coruptie la nivel inalt sunt judecate intr-o perioada de trei ani, un numar semnificativ de cazuri implicand demnitari, se afla in prezent pe rolul instantelor de judecata de peste trei ani, remarca raportul CE. Mai multe cazuri au ajuns deja in totalitate sau partial la termenele de prescriptie, iar multe alte cazuri se apropie de termenele limita prevazute de lege. De la ultima evaluare anuala a Comisiei, Romania a identificat cauze tipice de intarzieri in cazurile de coruptie la nivel inalt si a creat un grup comun de lucru pentru a le remedia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raportul-ce-semnaleaza-ca-multe-din-cazurile-de-coruptie-la-nivel-inalt-se-apropie-de-prescriptie-8504469
8504469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.