Raluca Turcan, ministrul Muncii: ”O să avem o explozie a numărului de pensionari. Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii se va prăbuşi”

Postat la 01 iunie 2021 1100 afişări

Raluca Turcan, ministrul Muncii: ”O să avem o explozie a numărului de pensionari. Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii se va prăbuşi”

Boom-ului de natalitate care a avut loc în perioada 1966 – 1969 ar putea însemna prăbuşirea sistemului de pensii din România, avertizează ministrul Muncii. Până în anul 2030 va fi o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane mai mulţi, susţine Raluca Turcan.

„În urma boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 şi 1969”, când a crescut numărul de nou-născuţi cu aproximativ 1,8 milioane de copii, urmează o explozie a numărului de pensionari, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, la Antena 3,

„Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbuşească”

Până în anul 2030, urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproximativ 1,8 milioane. Acestora li se adaugă aproximativ pensionarii care ies oricum la pensie. Deci, dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbuşească”, a spus Turcan.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
explozie,
ministrul muncii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.