Rafila vine cu veşti bune despre 3 victime ale exploziilor din Crevedia tratate în străinătate

Autor: Andreea Tobias Postat la 31 august 2023 25 afişări

Ministrul Alexandru Rafila vine cu veşti bune despre trei dintre victimele exploziilor din Crevedia, care sunt tratate în străinătate. În România, doi pacienţi sunt în stare foarte gravă.

Rafila vine cu veşti bune despre 3 victime ale exploziilor din Crevedia tratate în străinătate

„Avem în continuare în Bucureşti doi pacienţi foarte grav, unul care are arsuri de peste 95% din suprafaţa corpului la Spitalul Floreasca, celălalt la Bagdasar Arseni, un bărbat nepalez cu arsură de peste 90%. Sunt în stare critică amândoi şi cu prognostic rezervat”, a declarat, joi, Rafila, după şedinţa de Guvern.

În rest, în România sunt pacienţi cu stare uşoară sau medie.

În ce priveşte pacienţii aflaţi în străinătate, prima veste bună vine din Belgia, unde unul dintre răniţi a fost detubat, respiră spontan şi este conştient.

O veste bună vine şi din Graz, Austria, unde un pacient cu o suprafaţă arsă de peste 10% a evoluat foarte bine, este stabil hemodinamic, iar medicii apreciază că l-ar putea avea externa săptămâna viitoare.

De asemenea, în Norvegia, un pompier cu arsuri de peste 25% respiră spontan, este stabil hemodinamic, se simte bine, starea de sănătate s-a ameliorat şi de joi începe şedinţele de fizioterapie şi de recuperare, adaugă ministrul.

„De asemenea, avem acea problemă la Milano, unde există pacientul cu peste 90 la sută din suprafaţa corporală cu arsuri, el este stabil, dar rămâne în stare critică, iar celălalt pacient se află în curs detubare care are arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului. Ambii sunt civili”, a afirmat ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victime,
crevedia,
stare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.