Rafila: Ocuparea posturilor din Sănătate se va face în maxim 35 de zile

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 ianuarie 2024 22 afişări

Rafila: Ocuparea posturilor din Sănătate se va face în maxim 35 de zile

Alexandru Rafila a anunţat că a scurtat termenele procedurale pentru ocuparea posturilor vacante din Sănătate: „Asta face ca numărul de zile necesare din momentul în care spitalul vrea să scoată posturile la concurs până în momentul finalizării să scadă de la 100 de zile la maxim 35 de zile”.

„Deblocarea posturilor din sistemul de Sănătate a fost una dintre priorităţile Ministerului Sănătăţii. (...) Toate posturile de medici solicitate, peste 2.500, sunt scoase la concurs. Ca să lămurim un lucru care a apărut din nou în dezbaterea publică, pentru că erau multe voci care spuneau că nu asta este soluţia, faptul că ocuparea posturilor durează luni de zile... Ocuparea posturilor nu mai durează luni de zile. Am semnat un Ordin de Ministru care modifică substabţial modul de ocupare a posturilor în sistemul de Sănătate, sc urtează foarte mult termenele. Este vorba despre publicarea concursului. Înainte de publicare este necesar un aviz din partea Colegiului Medicilor, judeţeabn sau al municipiului Bucureşti... În forma veche acest aviz trebuia dat în cinci zile. Acum am scurtat termenul la două zile. După care urmează publicarea concursului”, spune Alexandru Rafila.

De asemenea, ministrul Sănătăţii precizează că în forma veche organizarea concursului era în 90 de zile, iar în prezent este de maximum 30 de zile lucrătoare, la care se adaugă publicarea rezultatelor în trei zile.

„Asta face ca numărul de zile necesare din momentul în care spitalul vrea să scoată posturile la concurs până în momentul finalizării să scadă de la 100 de zile la maxim 35 de zile. Fac din nou apel la publicarea cât mai rapidă a posturilor. Dacă nu le scoţi la concurs, este e vident că nu poţi să le ocupi. Pentru posturile vacante temporar termenele au scăzut de la 40 de zile la doar 20 de zile”, încheie Rafila.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că au fost aprobate două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordione, şi altul de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale.

În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi.

„Toate posturile de medic care au fost solicitate, atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, asta au cerut unităţile sanitare, toate au fost aprobate, în total peste 2.500 de posturi”, a spus Rafila.

De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanţă.

Ministrul cere spitalelor să demareze cât se poate de repede procedurile de angajare şi anunţă că, de la 1 ianuarie, toate posturile care se vacantează în sistemul de sănătate se pot scoate la concurs fără memorandum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
concurs,
medici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.