Rafila: Nu trebuie restricţionat accesul copiilor la diverse activităţi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 septembrie 2021 26 afişări

Nu trebuie restricţionat accesul copiilor cu vârsta sub 12 ani la diverse activităţi, spune deputatul PSD Alexandru Rafila: „Practica din ţările Uniunii Europene nu este respectată. Nu există nicio precizare cu privire la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani”.

Rafila: Nu trebuie restricţionat accesul copiilor la diverse activităţi

„Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropos de modul în care va fi utilizat acest certificat verde. Practica din ţările Uniunii Europene nu este respectată. Nu există nicio precizare cu privire la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ar trebui să fie scutiţi de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare”, spune Alexandru Rafila.

Deputatul PSD afirmă că nici din punct de vedere pratic nu este posibilă testarea a milioane de copii.

„Aceste lipsuri sau scăpări din hotărârea CNSU trebuie corectate de îndată şi nu trebuie restricţionat accesul copiilor la diverse activităţi”, adaugă Rafila.

Potrivit hotărârii CNSU, obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
testare,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.