Rafila, în ziua cu peste 4.000 de cazuri noi: Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate

Autor: Laura Buciu Postat la 14 octombrie 2020 68 afişări

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că ne putem aştepta la o nouă creştere a cazurilor de COVID-19 din ATI, în condiţiile numărului tot mai mare de cazuri noi. „Nu putem lăsa lucrurile să se întâmple”.

Rafila, în ziua cu peste 4.000 de cazuri noi: Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, la Digi 24, că este evident că această creştere este cauzată de numărul de cazuri înregistrate acum o săptămână.

„În momentul în care am depăşit 3.000 de cazuri era de aşteptat ca peste circa o săptămână de la acel moment să crească numărul de cazuri în terapie intensivă. Astăzi începem cu cifra 4. Avem peste 4.000 de cazuri noi. Dacă în decursul acestei săptămâni vom avea valori în jur de 4000 - 4.500 de cazuri o să vedem o nouă creştere, un nou asalt peste o săptămână în secţiile de terapie intensivă. Lucrurile acestea trebuie la un moment dat oprite. Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate pentru că nu blocarea în sine e problematică, ci faptul că acest lucru se soldează cu victime în rândul pacienţilor care nu au acces la serviciile de sănătate şi aşa mai departe”, a spus Alexandru Rafila.

Noile cazuri de coronavirus au depăşit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Sunt 66 de decese noi şi 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafula,
sănătate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.