Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secţiile ATI să nu mai fie posibil

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 noiembrie 2020 42 afişări

Rafila: Există pericolul ca tratamentul în secţiile ATI să nu mai fie posibil

Există pericolul ca tratamentul în secţiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important, spune medicul Alexandru Rafila în contextul creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depăşit aşteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puţin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secţiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, spune Alexandru Rafila.

El spune că funcţionarea sistemului de sănătate publică, care trebuie să gestioneze aproape 10.000 de cazuri pe zi, „lasă de dorit”.

„Nu există practic o coordonare a direcţiilor de sănătate publică, care să poată să identifice toate persoanele infectate, să poată să facă anchetele epidemiologice şi să poată identifice şi să testeze contacţii acestor persoane. Dacă nu reuşim acest lucru, atunci infecţia va continua să circule în comunitate”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
ati,
covid 19

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.