Rafila: Cifrele privind numărul de cazuri sunt puţin credibile în această perioadă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 mai 2021 44 afişări

Deputatul PSD Alexandru Rafila crede că cifrele furnizate de autorităţi în ceea ce priveşte numărul de cazuri de Covid-19, bazate pe testări, sunt puţin credibile în această perioadă.

Rafila: Cifrele privind numărul de cazuri sunt puţin credibile în această perioadă

Reprezentantul României la OMS se aşteaptă ca bilanţul Covid-19 să crească după weekend-ul de Paşte.

„Este foarte probabil să crească bilanţul infecţiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creştere tranzitorie, nu cred că va fi o creştere de lungă durată, e normal să fie aşa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacţiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în

secţiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorităţi în ceea ce priveşte numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puţin credibile, în această perioadă”, a spus Alexandru Rafila, la RFI.

Deputatul Alexandru Rafila are dubii că se va păstra ritmul actual de vaccinare în perioada următoare: „Eu nu cred că este în grafic sau mă rog, este în grafic în acest moment, dar rămâne de văzut dacă în următoarea lună această cadenţă se va păstra, pentru că în acest moment există o disponibilitate mult mai mare de vaccin decât de doritori şi faptul că se încearcă diverse soluţii, cum ar fi aceste locuri de vaccinare direct din maşină sau maratonul de vaccinare care a fost la Timişoara sau se va desfăşura şi în alte mari oraşe, sigur că sunt soluţii care pot impulsiona vaccinarea, dar nu sunt suficiente”.

De asemenea, Alexandru Rafila crede că imunitatea colectivă în România nu va fi atinsă în august, ci mai degrabă în octombrie.

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă şi ţintită pentru diversele categorii de populaţie, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această ţintă de 10,4 milioane. Oricum, la sfârşitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am

dubii serioase că se poate rezolva într-un timp aşa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi. Vedeţi că ritmul nu depăşeşte în general 80.000. Aşa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai spus social-democratul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.