Rafila: Am crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 iunie 2022 37 afişări

România a crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „singura măsură este să ne protejăm fiecare aşa cum este mai bine”.

Rafila: Am crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400

Referindu-se la cazurile de coronavirus din România, Rafila a spus că avem aproape 400 de cazuri pe zi, în medie, şi am crescut de la 300 la 400 de cazuri.

„Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi, dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitaliceşti şi mai ales de terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri. Sperăm să rămână la fel. Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare aşa cum este mai bine, în sensul evitării totuşi a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măştii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”, afirmă ministrul.

Rafila a explicat că autorităţile monitorizează în continuare evoluţia bolii, iar faptul că nu mai raportează săptămânal nu înseamnă că nu monitorizează.

„Din păcate această extindere în unele ţări din Europa a infecţiei care apare atât la persoanele vaccinate, cât şi la cele care au trecut prin boală sau şi cele vaccinate arată că transmisibilitatea acestei tulpini Omicron şi a subvariantelor sale este înaltă şi din păcate trecerea prin boală sau vaccinul nu protejează împotriva transmiterii, eventual împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile”, a adăugat Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.