Raed Arafat cere eliberarea adăpostuilor de protecţie civilă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 martie 2022 69 afişări

Raed Arafat cere eliberarea adăpostuilor de protecţie civilă

Şeful DSU, Raed Arafat, cere eliberarea adăposturilor de protecţie civilă: „Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor iniţiale. Foarte puţin probabil să fie nevoie, dar avem obligaţia să fim pregăţi”.

„IGSU lucrează în acest sens pentru reactualizarea situaţiei. Din păcate, nimeni nu s-a gândit că vor fi situaţii pentru care e bine să ne pregătim. Nu înseamnă că ne aşteptăm să avem o problemă noi, dar pregătirea este obligatorie. Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri şi aici va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU şi cu autorităţile locale şi vom intensifica acţiunile noastre şi rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi e să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcţionale ca adăposturi, aşa cum era destinaţia lor iniţială”, spune Raed Arafat.

El a fost întrebat de situaţia adăposturilor de protecţie civilă.

„Eu locuiesc într-un bloc care are o zonă de boxe, dar are şi adăpostul, iar adăpostul e gol. E adevărat că nu e pregătit cu ce trebuie acolo, adică pături... Trebuie să ai minimul necesar în adăpostul respectiv pregătit sau să existe undeva depozitat, ca să fie pusă acolo, şi curăţat depozitul, pentru că multe nu sunt curăţate. Cum am zis la noi, foarte puţin probabil să fie această nevoie, dar avem obligaţia să fim pregătiţi. (...) Apelăm la asociaţiile de proprietari, la autorităţile locale care gestionează astfel de adăposturi, să le pună la punct şi să le redea efectiv intenţia iniţială a lor de adăpost, chiar dacă e un spaţiu care va rămâne gol, că asta este scopul lui să rămână gol”, conchide Arafat.

Adăposturi de protecţie civilă sunt gestionate de asociaţiaile de proprietari sau de autorităţile locale, dar sunt unele care nu au fost predate autorităţilor locale şi nici nu sunt gestionate de asociaţiile de proprietari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
adăposturi,
protecţie civilă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.