Qatar intenţionează să cumpere o participaţie de 10% din American Airlines

Autor: Anca Olteanu Postat la 24 iunie 2017 95 afişări

Qatar Airways vrea să cumpere o participaţie de 10% din compania aeriană American Airlines, în valoare de 808 milioane de dolari, potrivit BBC News.

Qatar Airways a spus că nu va achiziţiona mai mult de 4,75% din acţiunile American Airlines fără permisiunea boardului. Iar American Airlines a transmis că va răspunde în timp util.

Qatar Airways susţine că vede compania aeriană americană ca o oportunitate bună de investiţii şi nu se va implica în management, operaţiuni sau administraţie.

În 2015, Qatar Airways a cumpărat o participaţie de 10% din International Airlines Group (IAG), proprietarul British Airways şi Iberia. În iulie 2015 şi-a majorat participaţia la 20%, devenind cel mai mare acţionar al IAG.

La 5 iunie, Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen şi Libia au decis să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea situaţiei din regiune prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Egipt au spus că vor opri cursele aeriene spre şi dinspre Qatar şi că vor închide spaţiul aviatic pentru compania aeriană a ţării, Qatar Airways.

Companiile americane, inclusiv American Airlines, au pus presiune pe administraţia de la Casa Albă să acţioneze împotriva Qatar Airways şi altor companii din Golf, despre care ele susţin că primesc subvenţii inechitabile de la guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
QATAR AIRWAYS,
AMERICAN AIRLINES,
COMPANII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.