PSD face bilanţul Guvernului Orban, după o lună de guvernare: Au ajuns la 4,4% deficit şi anunţă 3,5% pentru 2020

Autor: Ana Petrescu Postat la 02 decembrie 2019 162 afişări

Social-democraţii au făcut bilanţul primei luni de guvernare a PNL în care liberalii au ajuns la 4,4% deficit bugetar, după prima rectificare bugetară, iar pentru anul următor deficitul va fi de 3,5%, peste ţinta asumată.

„Ne-au acuzat în fiecare an că vom depăşi ţinta de deficit de 3%. Nu am depăşit-o niciodată. Ei însă au ajuns la 4,4% după prima rectificare bugetară şi anunţă 3,5% pentru anul viitor. Ne-au acuzat că ne împrumutăm prea mult şi la dobânzi prea mari. Ei se împrumută acum la valori duble şi cu dobânzi mai mari decât în guvernarea #PSD. 8 miliarde de lei împrumutaţi doar în noiembrie! Ne-au acuzat de devalorizarea monedei naţionale în raport cu euro. De la venirea lor la guvernare, cursul valutar atinge record după record. Se anunţă 5 lei pentru 1 euro până la finalul anului. În noiembrie, BNR a cheltuit 1,2 mld. euro pentru a apăra leul de declaraţiile catastrofice ale noului ministru al Finanţelor”, arată social-democraţii, luni, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată vorbeşte şi despre programele desfiinţate deja de PNL şi despre majorarea bugetului pentru serviciile de informaţii.

„Au desfiinţat Programul „Prima casă” („O casă, o familie”) şi Casa de comerţ „Unirea”. Urmează să fie tăiate de pe listă Programul „Tomate româneşti” şi „Start-up Nation”. Au redus bugetul pentru extinderea sistemului de irigaţii, au tăiat de la autostrăzi şi de la educaţie, dar au majorat bugetul de pensii speciale pentru lucrătorii din serviciile secrete. Acesta este bilanţul primei luni de guvernare PNL. Mai sunt încă 11!”, a conchis sursa menţionată.

Guvernul a adoptat, joi, rectificarea bugetară, deficitul bugetar fiind estimat la 4,3% dn PIB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
deficit,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.