PSD, către Nicuşor Dan: Un gest firesc - demisia

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 februarie 2023 36 afişări

„Odată cu acuzaţiile oficiale ale ANI la adresa lui Nicuşor Dan, USR le arată românilor că a propus numai penali în funcţii publice”, transmit social-democraţii: „În faţa gravităţii unor asemenea acuzaţii, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia”.

PSD, către Nicuşor Dan: Un gest firesc - demisia

„Odată cu acuzaţiile oficiale ale ANI la adresa lui Nicuşor Dan, USR le arată românilor că a propus numai penali în funcţii publice! Primarul General Nicuşor Dan adaugă incompetenţei şi delăsării sale, deja probate, din nefericire pentru locuitorii Bucureştiului, şi incompatibilitatea şi conflictul de interese, constatate oficial de Agenţia Naţională de Integritate. În orice stat european, în faţa gravităţii unor asemenea acuzaţii, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia. Venit la Primăria Capitalei pe valul campaniei <Fără penali în funcţii publice>, Nicuşor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureşteni fiindcă a devenit, oficial, un penal. Acesta este apogeul unui mandat de primar în care locuitorii Capitalei au fost minţiţi, condamnaţi la frig sau au devenit victimele câinilor vagabonzi”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democraţii afirmă că sesizarea, de către ANI, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei „îl plasează pe dl. Nicuşor Dan în galeria altor <ilustre> nume, precum Clotilde Armand - primarul Sectorului 1, Allen Coliban - primarul Braşovului, Dominc Fritz - primarul Timişoarei, Lucian Viziteu – primarul Băcăului sau Dan Barna - fostul preşedinte al USR. Toţi au propăvăduit onestitatea şi rolul lor providenţial în reformarea clasei politice dar, în fapt, dovedesc contrariul, prin comportament abuziv şi încălcarea legii”.

„PSD consideră că este absolut deplorabil şi modul în care preşedintele USR, Cătălin Drulă, se descalifică acuzând ANI că lucrează la <ordin politic> şi că este <o mizerie> sesizarea pe care a făcut-o la adresa Primarului General al Capitalei. În fapt, domnul Drulă probează dimensiunea demagogiei sale. ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic! Când era în opoziţie, orice asemenea tip de reacţie era considerat rapid un <atac la statul de drept>. Exact asta face azi liderul USR pentru a-şi apăra colegii penali”, se menţionează în finalul comunicatului.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicuşor Dan. Prefectura trebuie să verifice cum a deţinut Dan patru funcţii în instituţii publice.

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi solicită Agenţiie să ofere acces prese la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit raportul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
nicuşor dan,
ani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.