PSD anunţă scumpiri de peste 95% la căldură

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 octombrie 2021 45 afişări

PSD anunţă scumpiri de peste 95% la căldură, în urma respingerii propunerii social-democraţilor privind plafonarea preţurilor pentru energie termică.

PSD anunţă scumpiri de peste 95% la căldură

Partidul Social-Democrat condamnă „decizia anti-socială a parlamentarilor PNL-USR-UDMR de a vota împotriva soluţiei PSD la Legea plafonării, care propunea stabilirea unui preţ maxim şi pentru preţurile la energia termică furnizată în sistem centralizat, nu doar pentru energia electrică şi gazele naturale, cum s-a stabilit în forma finală a legii. Din acest motiv, facturile pentru căldură plătite de cetăţenii conectaţi la sistemul centralizat se vor scumpi cu valori cuprinse între 80% şi 96%, faţă de sumele plătite anul trecut”.

Conform unui comunicat transmis de social-democraţi, votul din Parlament al „acestei majorităţi toxice a călcat în picioare voinţa celor aproape 500.000 de cetăţeni care au semnat petiţia pentru Legea plafonării preţurilor la energie, în varianta propusă de PSD”.

„Un alt efect catastrofal al votului PNL-USR-UDMR va fi falimentarea autorităţilor locale municipale, care vor trebui să taie fondurile de investiţii şi pentru alte cheltuieli critice, pentru a putea achita facturile aproape duble ale furnizorilor de energie termică. Prin această decizie criminală a PNL-USR-UDMR, marea majoritate a locuitorilor conectaţi la sistemul centralizat de încălzire vor fi condamnaţi la frig, foame şi sărăcie, în timp ce furnizorii de gaze şi combustibil vor beneficia de profituri semnificative în această iarnă”, transmite sursa citată.

Conform PSD, cele mai mari creşteri de preţ pentru agentul termic livrat de furnizorii locali sunt la Bârlad: + 96%, de la 158 de lei la 310 lei, Oradea: + 95%, de la 160 lei la 313 lei şi Arad 95% în plus, de la 163 la 318 lei. Scumpiri masive vor fi şi la Botoşani +94%, Bacău, Giurgiu, Braşov - creşteri de 87% şi Focşani +86%.

Pentru Capitală, ANRE a aprobat o majorare cu 86,58% a preţului gigacaloriei produse de Electrocentrale Bucureşti (Elcen), de la 176,55 lei la 329,41 lei, potrivit social-democraţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
scumpiri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.