Protestatarii "Ocupaţi Wall Street" trec oceanul

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 octombrie 2011 27 afişări

Protestele care au început pe Wall Street şi care au împânzit oraşele americane, sub lozinca "Occupy Wall Street" trec oceanul şi vor ajunge la finele săptămânii în Londra, relatează The Guardian.

Un număr de organizaţii civice au anunţat deja că vor participa la ocuparea City, centrul financiar londonez, sâmbătă, ca parte a "mişcării globale pentru democraţie reală", pentru a evidenţia nedreptatea socială şi inegalitatea economică. Activiştii londonezi le reproşează bancherilor că fac profituri şi primesc bonusuri enorme, în timp ce băncile au beneficiat de sprijin din partea guvernului de 850 de miliarde de lire sterline. Ei spun că vor rămâne conectaţi cu protestatarii din Spania, Grecia, şi Orientul Mijlociu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
wall street,
proteste,
ocean,
bancheri
/actualitate/protestatarii-ocupati-wall-street-trec-oceanul-8859856
8859856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.