Propunere surpriză: Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, vrea ca cei care lucrează de acasă după sfârşitul pandemiei să fie taxaţi suplimentar

Autor: Laura Buciu Postat la 15 noiembrie 2020 25 afişări

Secţia ATI, care a ars la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP, a declarat, duminică, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

Propunere surpriză: Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, vrea ca cei care lucrează de acasă după sfârşitul pandemiei să fie taxaţi suplimentar

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a declarat, duminică, faptul că era obligatoriu ca Spitalul să notifice DSP-ul despre modificările structurii, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr, la Digi 24.

Potrivit prefectului, la etajul 2 s-au făcut lucrări pentru mărirea capacităţii secţiei ATI. Acesta suspectează că lucrările s-au făcut fără respectarea legii.

„La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mari capacitatea secţiei de ATI, care până acum funcţiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziţie, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal şi nu au fost verificări din partea celor care aveau competenţă şi răspundeau tehnic pentru această modificare”, a mai spus prefectul.

Acesta spune că specialiştii de la ISU, parchetul, poliţiştii, criminaliştii trebuie să stabilească datele concrete, în urmă anchetei.

„Acum sunt nişte date care se desprind din discuţiile avute cu cadrele medicale şi cei de la ISU. A fost un fel de <hei-rup> de a muta secţia de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greşit că a făcut lucrările fără aprobare", a mai spus George Lazăr.

În urma incendiului de la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit 10 pacienţi şi 7 persoane au fost rănite, între care şi medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să îşi salveze pacienţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secţie,
dsp,
incendiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.