Programul „Noua Casă” intră în linie dreaptă: Statul a aprobat pentru 2021 garanţii de 1,5 miliarde de lei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 martie 2021 102 afişări

Programul „Noua Casă” intră în linie dreaptă: Statul a aprobat pentru 2021 garanţii de 1,5 miliarde de lei

Executivul a decis, vineri,  alocarea a 1,5 miliarde de lei pentru acest an pentru „Prima casă”, program prin care, din 2009, au fost  acordate 305.436 de garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totalã de 27,82 miliarde lei.

Pentru anul 2021, a fost alocat un plafon al garanţiilor acordate prin programul Prima casă în valoare de 1,5 miliarde lei, potrivit art. 1 alin. (6) din Ordonanţa de Urgenţã a Guvernului nr. 60/2009.

„Totodatã, începând cu anul 2021, beneficiarii au obligaţia sã încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanţatorilor, pe toatã durata finanţãrii garantate, la o valoare acceptatã de o societate de asigurare, dar nu mai puţin decât valoarea de piaţã comunicatã de finanţatori prin solicitarea de garantare. Aceastã prevedere se aplicã tuturor creditelor garantate în cadrul Programului, pentru poliţele de asigurare încheiate dupã data intrãrii în vigoare a Hotãrârii de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotãrârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului <Noua Casã>”, transmite Executivul.

Programul „Noua Casã” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care faciliteazã achiziţia unui imobil cu destinaţia de locuinţã, prin intermediul contractãrii de credite garantate de stat.

„Programul <Noua Casã> este unul dintre cele mai populare programe guvernamentale, în cadrul cãruia au fost acordate 305.436 de garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totalã de 27,82 miliarde lei, de la lansarea Programului, în anul 2009 şi pânã la sfârşitul lunii decembrie a anului 2020. Pe parcursul anului 2020, statul a acordat 11.885 de garanţii, în valoare totalã de 1,36 miliarde lei şi 3.359 promisiuni de garantare, în valoare totalã de 0,45 miliarde lei”, mai arată comunicatul guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
prima casă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.