Programele Rabla din acest an vin cu noutăţi

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 ianuarie 2022 53 afişări

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, ediţia 2022 vor fi lansate la începutul lunii februarie, a anunţat joi ministrul Mediului Tanczos Barna.

Programele Rabla din acest an vin cu noutăţi

În cadrul programului Rabla Clasic se acordă 7.500 de lei - 6.000 de lei primă de casare şi 1.500 de lei ecobons de vechime. Şi pentru motociclete prima de casare va fi de 7.500 de lei.

Programul oferă posibilitatea casării a două autovehicule uzate pentru achiziţionarea unuia nou, cuantumul fiind de 12.000 de lei - 9.000 de lei primă de casare plus două ecobonusuri de vechime de câte 1.500 de lei. Rămâne obigativitatea casării a cel puţin unui autovehicul în cadrul programului.

Vechimea maşinii uzate eligibilă în program va fi de cel puţin şase ani de la data fabricaţiei sau de la data primei înmatriculări în România.

Termenul de 60 de zile de casare sau radiere a autovehicolului uzat se elimină, solicitanţii având posibilitatea de a-l casa sau radia până la emiterea facturii autovehiculului nou.

O altă noutate este diminuarea cu 5 grame a valorilor cantităţilor de emisii de CO2/km aferente pragului de eligibitate şi pragului de obţinere a ecobonusului.

În cazul Rabla Plus se introduce obigativvitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Se acordă un ecobonus de vechime în valoare de 1.500 de lei pentru casarea maşinilor mai vechi de 15 ani care au normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

La Rabla Plus va exista posibilitatea casării de cel mult două autovehicule uzate.

În cazul casării unui autovehicul se acordă 46.500 de lei pentru maşină elecrică şi 21.500 de lei pentru una hibrid plug-in.

În cazul casării a 2 maşini se acordă 51.000 de lei pentru autovehicul electrice şi 26.000 de lei pentru hibrid plug-in.

Ecotichetul pentru achiziţionarea unei motociclte electrice va fi de 7.500 de lei.

Vechimea autovehiculului uzat eligibil în Rabla Plus va fi de cel puţin 6 ani de la data fabricaţiei sau a primei înmatriculări în România. Aceeaşi diminuare cu 5 grame a cantităţii de emisii de CO2/km aferentă pragului de eligibitate este valabilă şi la Rabla Plus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rabla,
lansare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.