Program de 500 de milioane de lei pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 noiembrie 2022 36 afişări

Program de 500 de milioane de lei pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat luni lansarea unui nou program de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a maşinilor electrice, în valoare de 500 de milioane de lei.

Potrivit ministrului Mediului, în România se înregistrează o creştere spectaculoasă a vânzărilor de maşini electrice.

„Este un semnal că, pe de o parte, populaţia înţelege din ce în ce mai bine importanţa transportului nepoluant, pe de altă parte, este rezultatul clar al programului Rabla Plus. În paralel însă, acest efort trebuie susţinut şi prin dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare în localităţi”, susţine Tanczos Barna într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că noul program are un buget de 500 milioane de lei pentru staţii de reîncărcare cu putere normală, de minimum 3,7 kW şi maximum 22kW.

Sunt eligibili în cadrul programului derulat de AFM instituţiile publice, inclusiv unităţile de învăţământ de stat, unităţile administrativ-teritoriale, precum şi subdiviziunile administrativ-teritoriale

ale municipiului Bucureşti, localităţile care nu sunt unităţi administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reîncărcare,
maşini electrice,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.