PROFIL: Cine este Mihai Chirica şi cum a ajuns disidentul din PSD

Postat la 13 februarie 2017 263 afişări

Relativ necunoscut până în urmă cu o lună, Mihai Chirica, primarul Iaşului şi preşedintele interimar al PSD Iaşi a devenit vocea „contra” din partidul aflat la putere. Deşi se spunea că a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Nichita, Chirica a devenit cunoscut după izbucnirea scandalului „Amanta”.

PROFIL: Cine este Mihai Chirica şi cum a ajuns disidentul din PSD

Ieşeanul Mihai Chirica a stat într-un con de umbră ani de zile, deşi se spune despre el că a condus Primăria Iaşi ca „mâna dreaptă” a fostului primar şi lider PSD, Gheorghe Nichita. Chirica a devenit cunoscut în viaţa politică abia după ce izbucnit dosarul „Amanta”, cel care i-a distrus cariera lui Nichita. De atunci, actualul primar al Iaşului a preluat încetul cu încetul frâiele Primăriei şi ale filialei PSD Iaşi, acum ajungând unul dintre cei mai vocali membri de partid.

Mihai Chirica a intrat prima dată în Primăria Iaşi în 2002, ca inspector la Direcţia Tehnică, în vremea în care oraşul era condus de Constantin Simirad. În doar cinci luni a ajuns să conducă acest birou. Timp de aproape 10 ani a fost omul din umbră care ştia tot ce mişcă în Primăria Iaşi, cel care ştia oricând în ce stadiu se află orice lucrare în desfăşurare la nivelul oraşului, omul care, de fapt, era mâna dreaptă a primarului Gheorghe Nichita (edil al Iaşului din 2003).

Declaraţiile sale în presă din acea perioadă erau legate doar de proiectele care vizau infrastructura municipiului Iaşi. A fost, am putea spune, tehnocratul din Primăria Iaşi, înainte de a fi „la modă” să fii tehnocrat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.