Producătorul recheamă mai multe sortimente de îngheţată Milka, din cauza oxidului de etilenă

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 iulie 2021 263 afişări

Producătorul recheamă mai multe sortimente de îngheţată Milka, din cauza oxidului de etilenă

Producătorul Froneri Ice Cream România recheamă de pe piaţa din România mai multe loturi de îngheţată Milka pentru prezenţa peste reglementările legale a oxidului de etilenă. 

Este vorba de Milka Vanilla & Chocolate, 20 x 71g, lot MI1119, Milka Chocolate Hazelnut 20x69g, lot MI 1117, Milka Vanilla & Chocolate MPK 284g, lot MI1145 şi Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK 176g, loturile MI1106 şi MI1107/

Froneri Ice Cream Polonia a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producţia sa de îngheţată şi care au afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea îngheţatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depăşesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă.

Stabilizatorii pe bază de plante utilizaţi sunt livraţi ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite şi sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât este considerat foarte puţin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor, susţine compania. Producţia de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită.

Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul companiei au fost plasate în carantină, şi a început o campanie de retragere a acestora.

Rechemarea priveşte excusiv produsele din loturile enumerate. Toate celelelate produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus nu sunt afectate.

Froneri solicită consumatorilor să nu consume produsele din loturile sus menţionate, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziţionat. În cazul returnării, este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de: 09.08.2021

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
îngheţată,
retragere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.