Procedură de infringement împotriva României pentru impozitarea societăţilor străine

Autor: Marius Fratila Postat la 22 februarie 2013 15 afişări

Comisia Europeană a des­chis joi împotriva României două proceduri de infringement privind încălcarea legislaţiei comunitare cu privire la sistemul discriminatoriu de impozitare a societăţilor străine şi neplata pensiilor către cetăţenii greci care au lucrat în ţara noastră.

Comisia Europeană a des­chis joi împotriva României două proceduri de infringement privind încălcarea legislaţiei comunitare cu privire la sistemul discriminatoriu de impozitare a societăţilor străine şi neplata pensiilor către cetăţenii greci care au lucrat în ţara noastră. "Comisia Europeană a cerut astăzi oficial României să modifice tratamentul fiscal discriminatoriu aplicat societăţilor străine", infor­mează un comunicat transmis joi agenţiei Mediafax de Repre­zentanţa Comisiei Europene. În temeiul legislaţiei fiscale române, o societate străină cu mai multe sedii în România face obiectul regimului fiscal al în­treprinderilor pentru fiecare dintre sedii în mod individual, în po­fida faptului că acestea nu au personalitate juridică se­pa­rată. "Imposibilitatea unui contri­buabil străin de a consolida rezultatele tuturor sediilor sale din România se traduce printr-un dezavantaj la nivelul fluxului de numerar sau prin impozite mai mari pentru entitatea juridică străină. Potrivit Comisiei, această restricţie contravine libertăţii de stabilire garantate de tratatele UE", evi­denţiază comunicatul.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/procedura-de-infringement-impotriva-romaniei-pentru-impozitarea-societatilor-straine-10586984
10586984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.