Principalii indicii BVB cuprind de astăzi 15 emitenţi

Postat la 24 septembrie 2018 58 afişări

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a extins de luni numărul de companii incluse în indicii BET şi BET-TR de la 13 la 15 de emitenţi. În componenţa acestora au fost adăugate companiile Sphera Franchise Group şi Purcari Wineries.

Principalii indicii BVB cuprind de astăzi 15 emitenţi

Este pentru prima dată în istoria pieţei locale de capital când aceşti indici ajung la un număr de 15 emitenţi. Comisia Indicilor a aprobat, în şedinţa din 3 septembrie, includerea companiilor Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG) şi Purcari Wineries (simbol bursier WINE) în indicele principal al pieţei, BET, şi BET-TR, indicele care include şi dividendele acordate de companiile din BET.

„Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că, în conformitate cu deciziile Comisiei Indicilor, începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 24 septembrie 2018 vor intra in vigoare noile structuri ale indicilor BVB (ponderile simbolurilor în componenţa indicilor). Noile structuri ale indicilor BVB, respectiv valorile factorilor de free float (Ffi), factorilor de reprezentare (Ri) şi factorilor de corecţie a pretului (Ci) au fost determinate pe baza numărului de acţiuni şi preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 14 septembrie 2018”, au informat anterior reprezentanţii Bursei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.