Principala cauză a abandonului şcolar în România este lipsa transpotului în mediul rural

Postat la 28 iunie 2019 64 afişări

Un raport al Societăţii Academice din România, lansat vineri, arată că lipsa transportului în mediul rural reprezintă principala cauză a abandonului şcolar timpuriu. O altă problemă a învăţământului este lipsa internatelor şi a căminelor pentru cazarea elevilor.

Principala cauză a abandonului şcolar în România este lipsa transpotului în mediul rural

„Constatăm cu tristeţe că România a înregistrat cea mai înceata scădere a ratei de părăsire timpurie a şcolii dintre cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, 1,7 puncte procentuale pe parcursul a şapte ani. La acest moment, conform datelor pentru anul 2018, ţară noastră se află cu 5,8% în spatele mediei UE 28, iar îndeplinirea în următorii doi ani a ţintei asumate, 11,4%, nu este decât un vis frumos, pe baza trendului de evoluţie acest obiectiv fiind irealizabil”, se arată în Raportul Alternativ privind Starea Învăţămăntului Preuniversitar 2019, lansat, vineri, de Societatea Academică din România.

Potrivit raportului, pentru reducerea părăsirii timpurii a şcolii, se propune „adoptarea unui plan de măsuri integrate care să favorizeze accesul la educaţie al elevilor care studiază în altă localităţi decât cea de domiciliu, precum şi a celor aflaţi în situaţii dezavantajate, pe termen mediu şi lung inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip internate şi cantine, în aşa fel încat niciun copil să nu fie lăsat în urmă , iar mediul de provenienţă şi situaţia materială a familiei să nu cântăreasca în determinarea viitorului sau”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
abandon,
cauza,
mediul rural

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.