Primul român care şi-a făcut cont pe Facebook

Postat la 20 iunie 2013 31762 afişări

A 11-a persoană care a utilizat vreodată reţeaua de socializare Facebook este român şi a studiat la Harvard, alături de Mark Zuckerberg, notează apropo.ro

Primul român care şi-a făcut cont pe Facebook

În februarie 2004, Mark Zuckerberg a fondat “The Facebook” şi tot el a fost primul utilizator al reţelei de socializare. Cine au fost, însă, următorii utilizatori Facebook? Primii 29 sunt bărbaţi, printre ei numărându-se şi un român, iar cel de-al treizecilea utilizator este femeie. Pe 4 februarie 2004, în ziua lansării oficiale a reţelei de socializare, arădeanul Andrei Boroş, atunci student la Harvard, îşi făcea cont pe Facebook, devenind a unsprezecea persoană din lume prezentă pe reţeaua de socializare

Andrei Boroş a aflat de Facebook de la doi dintre colegii săi de facultate. El este originar din Arad, a studiat economia şi locuieşte în prezent la Londra. A lucrat ca trader la banca JPMorgan, apoi la Vicis Capital, iar în prezent este angajat la Trafalgar Funds.

Creată iniţial la Harvard, SUA, Facebook era la origine o reţea socială cu circuit inchis pentru studenţii acestei universităţi. Ulterior a cuprins şi alte universităţi americane, la început verificarea apartenenţei la o universitate făcându-se prin adresa de e-mail a studentului. Din septembrie 2006, reţeaua a fost deschisă publicului larg.

Aflaţi aici cine sunt primii 20 de utilizatori Facebook

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
roman,
cont,
retele sociale,
zuckerberg
/actualitate/primul-roman-care-si-a-facut-cont-pe-facebook-10993061
10993061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.