Primul mesaj al lui Charles în calitate de Rege al Marii Britanii

Autor: Laura Buciu Postat la 26 decembrie 2022 129 afişări

Pe lângă faptul că i-a adus un omagiu regretatei sale mame, Regele Charles al III-lea i-a lăudat şi pe ceilalţi membri activi ai Familiei Regale, inclusiv pe Prinţul şi Prinţesa de Wales, însă a existat o omisiune notabilă. Sky News publică în întregime primul mesaj al lui Charles ca monarh.

Primul mesaj al lui Charles în calitate de Rege al Marii Britanii

Iată textul integral al primei emisiuni de Crăciun a regelui de Crăciun:

„Mă aflu aici, în această rafinată Capelă Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, atât de aproape de locul în care iubita mea mamă, regretata regină, se odihneşte alături de tatăl meu drag. Îmi amintesc de scrisorile, felicitările şi mesajele profund emoţionante pe care atât de mulţi dintre voi ni le-aţi trimis mie şi soţiei mele şi nu vă pot mulţumi îndeajuns pentru dragostea şi simpatia pe care le-aţi arătat întregii noastre familii. Crăciunul este o perioadă deosebit de emoţionantă pentru toţi cei care au pierdut persoane dragi. Le simţim absenţa la fiecare cotitură familiară a sezonului şi ne amintim de ei în fiecare tradiţie preţuită. În colindul foarte iubit O Little Town Of Bethlehem cântăm despre cum „în străzile tale întunecate străluceşte lumina veşnică”. Credinţa mamei mele în puterea acestei lumini a fost o parte esenţială a credinţei sale în Dumnezeu, dar şi a credinţei sale în oameni, credinţă pe care o împărtăşesc din toată inima. Este o credinţă în capacitatea extraordinară a fiecărei persoane de a atinge, cu bunătate şi compasiune, vieţile celorlalţi şi de a străluci o lumină în lumea din jurul lor”, spune Charles al III-lea.

El continuă mesajul vorbin despre forţele armate şi serviciile de urgenţă, precum şi despre profesioniştii în sănătate.

„Aceasta este esenţa comunităţii noastre şi însăşi temelia societăţii noastre. O vedem în dedicarea dezinteresată a forţelor noastre armate şi a serviciilor de urgenţă care lucrează neobosit pentru a ne menţine pe toţi în siguranţă şi care au avut o prestaţie atât de magnifică în timp ce plângeam decesul regretatei noastre regine. O vedem în profesioniştii noştri din domeniul sănătăţii şi al asistenţei sociale, în profesorii noştri şi, într-adevăr, în toţi cei care lucrează în serviciul public, a căror pricepere şi angajament se află în centrul comunităţilor noastre. Şi în această perioadă de mare anxietate şi greutăţi, fie că este vorba de cei din întreaga lume care se confruntă cu conflicte, foamete sau dezastre naturale, fie că este vorba de cei de acasă care găsesc modalităţi de a-şi plăti facturile şi de a-şi menţine familiile hrănite şi încălzite, o vedem în umanitatea oamenilor din toate naţiunile noastre şi din Commonwealth care răspund cu atâta uşurinţă la situaţia dificilă a altora”, mai spune Regele.

De asemenea, în primul mesaj în calitate de monarh, Charles aduce un omagiu oamenilor de rând care au fost generoşi.

„Vreau să aduc un omagiu în special tuturor acelor oameni minunat de buni care oferă cu generozitate alimente sau donaţii, sau cea mai preţioasă marfă dintre toate, timpul lor, pentru a-i sprijini pe cei din jurul lor care au cea mai mare nevoie, împreună cu numeroasele organizaţii caritabile care fac o muncă extraordinară în cele mai dificile circumstanţe. Bisericile noastre, sinagogile, moscheile, templele şi gurdwaras, s-au unit încă o dată pentru a-i hrăni pe cei flămânzi, oferind dragoste şi sprijin pe tot parcursul anului. O astfel de solidaritate sinceră este cea mai inspirată expresie a iubirii aproapelui nostru ca pe sine”, spune Charles.

Regele vorbeşte şi despre Prinţul şi Prinţesa de Wales.

„Prinţul şi Prinţesa de Wales au vizitat recent Ţara Galilor, punând în lumină exemple practice ale acestui spirit comunitar. Cu câţiva ani în urmă, am reuşit să îmi îndeplinesc o dorinţă de-o viaţă de a vizita Betleemul şi Biserica Naşterii. În urmă cu câţiva ani, am reuşit să îmi îndeplinesc o dorinţă de-o viaţă, aceea de a vizita Betleemul şi Biserica Naşterii Domnului. Acolo, am coborât în Capela Colibei şi am stat în reverenţă tăcută lângă steaua de argint care este încrustată pe podea şi care marchează locul naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. A însemnat pentru mine mai mult decât aş putea exprima faptul că am stat în acel loc unde, aşa cum ne spune Biblia, s-a născut „Lumina care a venit în lume”. Deşi Crăciunul este, desigur, o sărbătoare creştină, puterea luminii care învinge întunericul este celebrată dincolo de graniţele credinţei şi ale convingerilor. Aşadar, indiferent de credinţa pe care o aveţi, sau dacă nu aveţi niciuna, cred că în această lumină dătătoare de viaţă şi cu adevărata umilinţă care se află în serviciul nostru faţă de ceilalţi, putem găsi speranţa pentru viitor. Prin urmare, să o sărbătorim împreună şi să o preţuim mereu. Cu toată inima mea, vă doresc fiecăruia dintre voi un Crăciun de pace, fericire şi lumină veşnică”, este mesajul Regelui Charles al III-lea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
charles,
rege,
mesah

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.