Primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România, lansat

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 mai 2024 32 afişări

Primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România, lansat

Platforma nofake a fost lansată pe site-ul Ministerului Digitalizării, la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.

„Puteţi raporta conţinutul deepfake de pe reţelele de socializare Facebook, Instagram, Google, YouTube şi TikTok. Platforma va asigura analiza rapidă şi transmiterea către platforme în termen foarte scurt, de până la 60 de minute, a cererilor care vizează falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online, cu scopul eliminării. Echipa mea din cadrul MCID va asigura permanenţa în preluarea cererilor în fiecare zi, inclusiv în weekend, în intervalul 08:00-22:00”, transmite ministrul.

Acesta mulţumeşte Google, Meta şi TikTok pentru eforturi: „Au reuşit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanţială din conţinutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare”.

Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă toleranţă zero pentru dezinformare: „am lansat primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogdan ivan,
deepfake,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.