Primarul şi trei angajate ale unei primării dâmboviţene, reţinuţi pentru abuz, delapidare şi fals

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 27 ianuarie 2015 99 afişări

Primarul comunei dâmboviţene Butimanu, Marin Dragnea, contabila, fosta contabilă şi casieriţa Primăriei au fost reţinuţi, luni, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals cu un prejudiciu de peste 885.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au probat activitatea infracţională a şase persoane, bănuite de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, anunţă IPJ Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii luni seară.

Principalii suspecţi din acest dosar sunt primarul comunei Butimanu, Marin Dragnea, contabila Primăriei, fosta contabilă şi casieriţa instituţiei, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Cei patru au fost reţinuţi, luni, alături de alte două persoane, reprezentanţi ai unor firme care în ultimii ani au avut contracte cu primăria Butimanu.

Marţi, cei şase vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2014, o parte angajaţii Primăriei Butimanu ar fi făcut în mod direct plăţi aferente unor cheltuieli, "sustrăgându-se astfel de la verificările privind respectarea limitelor creditelor bugetare deschise şi repartizate, precum şi a destinaţiei acestora”. Astfel, anchetatorii au indicii conform cărora din primăria Butimanu ar fi fost efectuate plăţi în cuantum de 589.157 lei către doi agenţi economici, pentru lucrări neexecutate sau datorii fictive.

Totodată, angajaţii administraţiei locale nu au aplicat măsuri de executare silită pentru colectarea unor creanţe fiscale, în valoare de 117 923 lei.

De asemenea, în perioada 2012-2014, una dintre angajatele primăriei ar fi încredinţat fără drept şi în mod repetat 115.804 lei din bugetul administraţiei locale unei alte femei care şi-ar fi însuşit ilegal această sumă.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat în acest caz este de 885.550 lei.

Marţi, judecătorii urmează să decidă dacă acceptă propunerea anchetatorilor de arestare a primarului, a celor trei funcţionare şi a celor doi oameni de afaceri care au avut contractele cu Primăria Butimanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMAR,
ANGAJATE,
REŢINERI
/actualitate/primarul-si-trei-angajate-ale-unei-primarii-dambovitene-retinuti-pentru-abuz-delapidare-si-fals-13787576
13787576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.