Primarul Nicuşor Dan: o etapă a Pasajului Doamna Ghica va fi gata la toamnă

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 iulie 2021 74 afişări

Primarul General al capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat vineri şantierul Pasajului Doamna Ghica pentru a verifica stadiul lucrărilor care au fost reluate în urmă cu două săptămâni. Vestea bună este că vom finaliza o primă etapă în această toamnă, a spus Dan.

Primarul Nicuşor Dan: o etapă a Pasajului Doamna Ghica va fi gata la toamnă

Primarul Nicuşor Dan a prezentat stadiul lucrărilor de pe şantier.

„Vestea bună e că vom finaliza o primă etapă în această toamnă, când se va putea relua traficul rutier la suprafaţă, pe câte două benzi de pe fiecare laterală a pasajului, încheind astfel cea mai mare parte din disconfortul cauzat în zonă. De asemenea, a demarat deja procedura pentru achiziţia tăblierului metalic, iar montarea lui va începe în primăvara viitoare, în timp ce întregul proiect e programat pentru încheiere la sfârşitul anului viitor”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit lui Nicuşor Dan, proiectul a fost relansat împreună cu Primăria Sectorului 2, după ce fusese blocat în mandatul precedentei administraţii.

„În luna iunie, odată ce am avut banii din noul buget, PMB a plătit toate datoriile din urmă către constructor şi am semnat un acord cu Primăria sectorului 2, prin care noi ne angajăm să plătim 110 milioane de lei, iar sectorul 30 de milioane de lei în vederea finalizării în comun a lucrărilor... Am discutat cu constructorul şi am insistat că vreau un ritm alert de lucru pe şantier. Avem bani şi îi vom plăti la timp, dar vreau să văd progrese constante şi clare, pentru ca acest proiect să fie realizat cât mai repede”, a mai spus Nicuşor Dan.

Specialiştii au anunţat că în septembrie va fi redeschisă circulaţia la sol.

„Ne concentrăm toate eforturile pentru a debloca situaţia rutieră la sol, pentru a reda o anumită normalitate traficului din zonă, care este extrem de dificil pentru locuitori. Ne-am angajat că până la începutul şcolii în septembrie vom putea circula pe toate bretelele de acces din jurul acestui pod”, a declarat directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Jean Michel Hiver.

Pasajul Doamna Ghica va permite realizarea legăturii între zonele de nord şi de sud ale oraşului şi va asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste şoseaua Colentina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
pasajul doamna ghica,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.