Primarul Braşovului anunţă că nu interzice circulaţia maşinilor diesel în oraş

Autor: Petru Mazilu Postat la 25 martie 2021 33 afişări

Primarul Braşovului anunţă că nu interzice circulaţia maşinilor diesel în oraş

Primarul Braşovului, Allen Coliban, anunţă că nu interzice circulaţia maşinilor diesel în oraş. Anunţul vine la o zi după ce edilul a iniţiat un sondaj pe Facebook prin care braşovenii erau întrebaţi ce părere au despre impunerea unor interdicţii recomandate de specialiştii în protecţia mediului.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, susţine că nu va interzice maşinile diesel în oraş fără a se consulta cu locuitorii.

„Măsurile recomandate de specialişti, precum limitarea accesului autovehiculelor diesel sau alte interdicţii pentru cetăţeni, vor fi luate doar după ce ne asigurăm că am creat condiţiile necesare pentru ca braşovenii sa facă tranziţia spre un transport verde şi doar dacă acestea vor mai fi necesare. (...) Astfel că, vă asigur că nu voi lua decizii cu un impact atât de important asupra vieţii braşovenilor fără ca acestea să fie precedate de ample consultări şi dezbateri publice cu toate persoanele interesate”, a scris, joi, Allen Coliban, pe Facebook.

Miercuri, tot pe Facebook, primarul Coliban a prezentat recomandările pe care le oferă specialiştii în ceea ce priveşte combaterea poluării în marile oraşe din România.

„Iată câteva recomandări pentru noi, administraţiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare. Scutiri de taxe pentru maşinile care poluează puţin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi şi achiziţionarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul oraşului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

La finalul mesajului său primarul Braşovului i-a întrebat pe locuitori ce opinie au despre interdicţiile propuse în recomandări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
allen coliban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.