Prima parte a unui ajutor de 200 mil. dolari din partea SUA pentru apărare ajunge în Ucraina

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 ianuarie 2022 78 afişări

Primul transport din pachetul de ajutor în valoare de 200 de milioane de dolari al Statelor Unite pentru susţinerea securităţii Ucrainei a ajuns la Kiev, a anunţat sâmbătă Ambasada SUA, citată de Reuters.

Prima parte a unui ajutor de 200 mil. dolari din partea SUA pentru apărare ajunge în Ucraina

Livrarea vine după vizita secretarului de stat american Antony Blinken la Kiev, în această săptămână, pe fondul îngrijorărilor Kievului şi ale aliaţilor săi occidentali cu privire la zecile de mii de soldaţi ruşi adunaţi la graniţa cu Ucraina. Rusia neagă că ar plănui o nouă ofensivă militară.

"Statele Unite vor continua să ofere o astfel de asistenţă pentru a sprijini forţele armate ucrainene în efortul lor continuu de a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei împotriva agresiunii ruseşti", a precizat Blinken pe Facebook.

Ministrul ucrainean al apărării a mulţumit Statelor Unite pentru ajutor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.