Prima decizie definitivă în cazul amenzilor primite de IPS Teodosie

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 martie 2023 30 afişări

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, câştigă procesul cu Poliţia şi la Tribunalul Constanţa, după ce a fost amendat pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în pandemie.

Prima decizie definitivă în cazul amenzilor primite de IPS Teodosie

Este vorba despre una dintre amenzile primite de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie pentru că nu ar fi respectat carantina.

„În mod definitiv s-a constatat atât pe fond, dar şi în apel, că IPS Teodosie a fost amendat în mod abuziv de către poliţia din Constanţa pentru presupusa şi nedovedita (din punct de vedere legal) abatere la regimul impus pe perioada pandemiei”, transmite avocatul Adrian Cuculiş.

Apelul s-a judecat marţi, la Tribunalul Constanţa.

IPS Teodosie fusese amendat de 3 ori, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.000 de lei. Prima dată a fost sancţionat când a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi la un eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului, iar apoi după ce a participat la o conferinţă. Arhiepiscopul se afla în carantină deoarece revenise din Iordania, ţară care era atunci în zona roşie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ips teodosie,
decizie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.