Preţul petrolului scade după anunţul rezultatului negocierilor

Autor: Mediafax Postat la 29 martie 2022 25 afişări

Preţul petrolului scade după anunţul rezultatului negocierilor

Petrolul american a scăzut sub 100 de dolari după ce Rusia a declarat că va "reduce drastic" asaltul asupra Kievului, iar Brent, referinţa mondială, a pierdut 5,4%, anunţă Reuters.

Anunţul a atenuat temerile legate de aprovizionarea cu energie, care au dus la o creştere fulminantă a preţurilor petrolului la începutul acestei luni.

Petrolul american s-a prăbuşit cu 6,4%, la 99,25 dolari pe baril, în ultimele tranzacţii. Ţiţeiul Brent, referinţa mondială, a pierdut 5,4%, la 106,43 dolari pe baril.

În urma discuţiilor de pace purtate marţi între Rusia şi Ucraina, ministrul adjunct rus al Apărării, Alexandr Fomin, a declarat că Ministerul rus al Apărării a decis "reducerea drastică a ostilităţilor" în Kiev şi Cernigov, potrivit RIA. Oficialul rus a declarat că schimbările fac parte dintr-un efort de "creştere a încrederii reciproce şi de creare a condiţiilor necesare pentru continuarea negocierilor".

"Nu aş spune că a apărut pacea, dar se pare că există o rază de speranţă", a declarat Robert Yawger, vicepreşedinte pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho Securities.

Cu toate acestea, Yawger a subliniat că sancţiunile impuse Rusiei nu vor dispărea peste noapte, şi nici stigmatul care a determinat multe companii energetice, bănci şi companii de transport maritim să nu mai facă afaceri cu firmele energetice ruse. Şi nu există nicio garanţie că se va ajunge la o încetare a focului între Rusia şi Ucraina.

Preţul petrolului a scăzut luni din cauza îngrijorărilor că blocajele din Shanghai vor reduce puternic cererea de energie a Chinei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
negocieri,
anunt,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.