Preţul biletului la STB creşte azi de la 1,3 lei la 3 lei, iar la metrou - de la 2,5, la 3 lei

Autor: Laura Buciu Postat la 01 august 2021 419 afişări

Preţul biletului la STB creşte azi de la 1,3 lei la 3 lei, iar la metrou - de la 2,5, la 3 lei

Metrorex şi STB armonizează oferta comercială, iar acest lucru vine şi cu o creştere a tarifelor: o călătorie creşte de la 1,3 lei la 3 lei, iar în cazul metroului, preţul unor călători creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Apare şi biletul comun, pentru o călătorie cu metroul şi 90 de minute terestru.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că de la 1 august Metrorex şi STB ele armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din Bucureşti şi zona metropolitană.

Apare călătoria cu bilet comun: o călătorie cu metroul sau transport în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei, iar pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transport în comun terestru.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Ambele societăţi introduc şi opţiuni pentru companiile care doresc să îşi susţină angajaţii să folosească transportul în comun.

Astfel, vor exista abonament de o lună, 6 luni şi 12 luni. Preţurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Potrivit Ministerului Transporturilor, ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Astfel, titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică, însă, şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie creşte de azi de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei). În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei.

Ministerul Transporturilor menţionează că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008, iar la metrou, ultima ajustare a preţurilor a fost în 2014.

„Potrivit estimări, încasări suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condiţii de călătorie - prin investiţii pe care cele două companii le vor putea efectua. Atât Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât şi Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, îi încurajează pe bucureşteni să opteze pentru un transport în comun terestru şi cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun prezintă o soluţie pentru degrevarea traficului şi o alternativă mai puţin poluantă la traficul auto ”, spun reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrorex,
stb,
transport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.