Preţul aurului creşte la maximul tuturor timpurilor, inclusiv la Bucureşti

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 iulie 2020 218 afişări

Preţul aurului creşte la maximul tuturor timpurilor, inclusiv la Bucureşti

Preţul aurului a crescut la un maxim al tuturor timpurilor, pe piaţa din România, pe fondul tensiunilor dintre China şi Statele Unite, al scăderii dolarului şi ratele ultra-scăzute ale dobânzilor, în timp ce pieţele bursiere se menţineau într-o zonă a incetitudinilor, anunţă Reuters.

La Bucureşti granul de aur era cotat, conform cursului anunţat de BNR, la 257,3676 lei/gram, peste maximul anterior, de 253,7705 lei/gram, atins pe 18 mai.

Bursele europene au avut un start slab, resimţind efectele primei scăderi săptămânale din ultimele patru săptămâni, pe fondul celor mai rapide creşteri ale euro de la începutul anului 2016, care au dus moneda europeană la 1,17 dolari.

Aurul a crescut cu 1,6%, până la un nivel record de 1.943 dolari pe uncie, depăşindu-şi câştigurile din septembrie 2011. Argintul a urcat cu 5,5%, pentru a atinge maximul din iulie.

Bursele europene şi-au revenit oarecum după ce datele din Germania au arătat o îmbunătăţire a moralului de afaceri, dar vor trebui să facă eforturi pentru a ieşi din roşu.

Şi bursele asiatice au avut evoluţii neconvingătoare, cu indicele chinez CSI300 închizându-se cu un plus de doar 0,2%, după pierderi puternice vineri, şi cu indicele Nikkei în scădere cu 0,2%.

Acţiunile globale şi-au pierdut elanul la sfârşitul săptămânii trecute, după ce Washingtonul a ordonat închiderea consulatului Chinei din Houston, ceea ce a determinat Beijingul să închidă consulatul americaan din Chengdu.

Pentru burse, un element-cheie din această săptămână sunt anunţurile rezultatelor principalelor companii din tehnologie.

Îngrijorările legate de perspectivele economice ale SUA au început să afecteze dolarul, al cărui indice a scăzut cu 0,5% până la cel mai redus nivel din aproape doi ani.

Euro a câştigat 0,5% până la 1,1711 dolari, atingând maximul a 22 de luni, după acordul european privind fondul de recuperare.

Faţă de yen, dolarul a scăzut cu 0,5% până la 105.605 yeni, o valoare minimă de patru luni, în timp ce lira britanică a atins maximul a patru luni şi jumătate, la 1,2832 dolari.

Preţurile petrolului au fost afectate de îngrijorările legate de agravarea relaţiilor sino-americane. Petrolul Brent a scăzut cu 0,05%, la 43,32 dolari pe baril, iar petrolul aamerican a rămas la 41,29 dolari/baril.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
preţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.