Preşedinţia Consiliului UE este deţinută de premier, dar Dăncilă nu va fi prezentă la Consiliul European. Dragnea: Scaunul va fi gol, deoarece „s-a legat de el” Iohannis

Postat la 28 decembrie 2018 44 afişări

Liviu Dragnea a declarat că, deşi premierul României este cel care deţine Preşedinţia Consiliului UE, la reuniunile Consiliului European scaunul şefului Executivului va fi gol, deoarece „s-a legat de el” şeful statului Klaus Iohannis.

Preşedinţia Consiliului UE este deţinută de premier, dar Dăncilă nu va fi prezentă la Consiliul European. Dragnea: Scaunul va fi gol, deoarece „s-a legat de el” Iohannis

„Ştiţi ce face pe la Consiliile Europene Iohannis? Nimic. Noi nu ştim nimic. Guvernul ce să facă? Să activeze vreun serviciu de informaţii? Nu are. Ca să afle ce vorbeşte pe acolo, ce angajamente îşi ia în numele României? 

Nu poate altfel, că nu are bază să semneze. El nu poate semna decât tratate care sunt validate, ratificate de Parlament. Poate semna decât acorduri care sunt negociate de Guvern înainte. Dar noi vom fi, toţi apar acolo la dosar unic, în următoarele şase luni de zile când Preşedinţia Consiliului UE e deţinută de premierul României, că aşa s-a stabilit, şi la Consiliul European, unde se întâlnesc şefii de stat şi de guverne, şi care dezbate teme transmise de către Preşedinţia Consiliului UE, cel care trimite temele nu e prezent acolo. De ce? Pentru că cel care ocupă scaunul s-a legat de el”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consiliu,
refuz,
presedintie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.