Preşedintele AFDPR, Octav Bjoza, demis de Cîţu din funcţia de subsecretar de stat

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 martie 2021 148 afişări

Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost demis din funcţia subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Decizia semnată de Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele AFDPR, Octav Bjoza, demis de Cîţu din funcţia de subsecretar de stat

Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Decizia semnată de premierul Florin Cîţu a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Recent Octav Bjoza a criticat modificările aduse legii prin care se oferă compensaţii deţinuţilor politici şi urmaşilor acestora.

Născut la Iaşi, a fost arestat de Securitate în 25 iunie 1958, pentru că făcea parte dintr-o organizaţie de tineri, „Garda Tineretului Român”. A trecut prin lagărele de muncă de la Stoieneşti, Periprava şi Grindu, din Delta Dunări

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat în 2015, în numele foştilor deţinuţi politici, fiind criticat din acest motiv de Centrul pentru Combaterea Antisemitismului în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bjoza,
demitere,
cîţu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.