Premierul Marii Britanii îi sfătuieşte pe tineri să înveţe limba viitorului

Autor: Oana Netbai Postat la 10 decembrie 2013 2715 afişări

David Cameron, premierul Marii Britanii, s-a întors din deplasarea pe care a efectuat-o în China cu un mesaj pentru şcolari: „uitaţi de limba franceză şi de cea germană, este timpul să învăţaţi mandarina”.

Premierul Marii Britanii îi sfătuieşte pe tineri să înveţe limba viitorului

Autorităţile britanice şi-au propus să introducă o nouă limbă străină în programa şcolarilor şi preşcolarilor. Acest lucru este preconizat pentru începutul anului şcolar 2014.

Conform datelor oficiale publicate de Consiliul Britanic, doar 1% din populaţia Angliei vorbeşte la această oră un dialect al limbii chineze, iar acest lucru trebuie remediat, pentru că este necesar să cunoşti limba unei economii atât de puternice precum este China.

Guvernul îşi doreşte să crească numărul vorbitorilor de limbă mandarină din Marea Britanie şi să înfiinţete şcoli în care să se vorbească doar această limbă. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
limba,
marea britanie,
china,
deplasare,
premier
/actualitate/premierul-marii-britanii-ii-sfatuieste-pe-tineri-sa-invete-limba-viitorului-11752050
11752050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.