Premierul Florin Cîţu cere ASF şi ANAF să prezinte ce rapoarte şi controale au făcut la City Insurance în ultimii ani

Autor: Roxana Rosu Postat la 22 septembrie 2021 66 afişări

Premierul Florin Cîţu cere ASF şi ANAF să prezinte ce rapoarte şi controale au făcut la City Insurance în ultimii ani

Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii privind Fondul de Garantare al Asiguraţilor, ca urmare a falimentului companiei City Insurance, iar premierul Florin Cîţu a declarat că a cerut ASF şi ANAF să prezinte ce rapoarte şi controale au făcut la acest asigurător în ultimii ani.

”Am aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii pentru fondul de garantare al asiguraţilor, ca urmare a falimentului City Insurance. Toate persoanele păgubite să nu sufere de pe urma acestui falimentul. Am cerut mai multe anchete, pentru că această companie a fost auditată anii de zile şi mi-e greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Avea o cotă importantă de piaţă. Să vedem ce a facut şi ASF în ultimii ani şi vreau să văd aceste rapoarte, să fie prezentate public. Am discutat cu ministrul Finanţelor să vedem şi ANAF ce controale a avut in ultimii ani şi cu ce rezultate”, a declarat Cîţu după şedinţa de Guvern.

Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) a anunţat luni că poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai City Insurance, la deschiderea dosarelor de daună, dar cererile de plată nu se pot depune până nu apare decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în Monitorul Oficial.

Conform deciziei ASF, Fondul de garantare a asiguraţilor va prelua evidenţele complete ale dosarelor de daună, precum şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii. După preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potenţialilor creditori de asigurare.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

ASF a anunţat săptămâna trecută respingerea planului de finanţare pe termen scurt şi a planului de redresare, retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii de faliment împotriva City Insurance.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.