Premieră mondială în medicină: prima operaţie de transfer de nerv a fost un succes

Postat la 28 august 2016 221 afişări

Un bărbat canadian a reuşit să-şi redobândească funcţiile mâinii paralizate după ce a fost supus primei operaţii de transfer de nerv.

Tim Raglin înota deseori cu familia sa în lacul din faţa casei. Acesta sărea mereu cu capul înainte, fără să păţească nimic, până la accidentul din 2007, când Raglin s-a lovit cu capul de o piatră, distrugându-şi o vertrebă din coloana cervicală, potrivit Descoperă.

Familia sa l-a scos la mal pentru a nu se îneca, însă timp de nouă ani mâinile şi picioarele sale au rămas paralizate. Raglin a fost supus unei intervenţii de transfer de nervi. Medicul Kristy Boyd de la Spitalul din Ottawa a recreat legăturile din corpul lui Raglin, conectând nervii de la coate de cele ale mâinii.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Sursa: http://bit.ly/2bilrJD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OPERAŢIE,
NERV,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.