Premieră istorică: În Republica Moldova a fost făcut primul vaccin anti-Covid

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 martie 2021 61 afişări

Primul vaccin anti-Covid a fost administrat marţi în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe Facebook de preşedintele ţării, Maia Sandu. Un cadru medical este prima persoană vaccinată din Moldova.

Premieră istorică: În Republica Moldova a fost făcut primul vaccin anti-Covid

Preşedintele Maia Sandu a anunţat că marţi un cadru medical a fost vaccinat anti-Covid. Este prima persoană din Republica Moldova care se imunizează. Sunt folosite vaccinurile donate zilele trecute de România, iar prioritate au cadrele medicale.

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toţi - astăzi prinde viaţă speranţa că, după lucrătorii din prima linie, vom reuşi să vaccinăm cât mai mulţi cetăţeni şi vom reveni la normalitate (...) Prima tranşă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Trebuie să protejăm viaţa şi sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieşim cu bine din pandemie (...) Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca şi cetăţenii noştri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a anunţat Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute, Guvernul României a trimis o primă tranşă de 21.600 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. În total Moldova va primi de la România 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Conform statisticilor, numărul moldovenilor care au murit din cauza Covid 19 se apropie de 4.000, iar cel al persoanelor infectate este în jur de 180.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
reoublica moldova,
premieră

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.