Premier Capital, partenerul de dezvoltare al McDonald’s, anunţă un profit înainte de taxe de 28 de milioane de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 14 mai 2020 24 afişări

Premier Capital, partenerul de dezvoltare al McDonald’s, anunţă un profit înainte de taxe de 28 de milioane de euro

Premier Capital plc, partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România şi alte cinci ţări europene, a înregistrat un profit înainte de taxe în valoare de 28 de milioane de euro, pentru anul 2019 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2019), în creştere comparativ cu cele 23 de milioane de euro înregistrate în 2018.

Anul trecut, grupul a înregistrat o creştere de 16,2% a cifrei de afaceri, cu venituri de 341 de milioane de euro. Cu ajutorul echipei de 8.800 de angajaţi în 156 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România, Premier Capital a servit 131 de milioane de clienţi anul trecut, cu 11 milioane mai mulţi decât în 2018, stabilind un nou record pentru grup.

Toate ţările grupului au raportat creşteri semnificative, Grecia înregistrând cel mai mare avans faţă de aceeaşi perioadă în 2018, o creştere de 23,4%, urmată de România cu 18,7%, Letonia (12,2%), Lituania (10,1%) Estonia (8.2%) şi Malta (7.6%). Premier Capital a inaugurat 12 noi restaurante anul trecut, dintre care şapte în România, unul în Letonia şi trei în Grecia. Două restaurante au fost închise în reţea, iar alte 32 au fost remodelate pentru a le putea oferi oaspeţilor noile beneficii aduse de sistemul Experience of the Future, kiosk-urile de comandă şi servirea la masă, ajungând la un total de 97 de restaurante cu EOTF implementat. De asemenea, până la finalul anului 2019, 87 dintre restaurantele reţelei ofereau serviciul de livrare McDelivery.

Predicţiile pentru anul 2020 au fost influenţate de pandemia COVID-19, întreaga activitate a restaurantelor fiind adaptată conform reglementărilor aplicate de către autorităţile din fiecare ţară, în ultimele săptămâni. Astfel, unele restaurante au fost închise temporar, însă cele mai multe continuă să rămână aproape de clienţii lor prin serviciile McDelivery, McDrive şi comanda la pachet. Au fost implementate măsuri pentru eficientizarea costurilor, iar bugetul pentru investiţii este în proces de revizuire. La începutul anului 2020, grupul avea în plan inaugurarea a 12 noi restaurante în reţea. Pentru moment, în plan a rămas deschiderea a cinci dintre ele.

Anul trecut, echipa McDonald’s s-a mărit cu 500 de angajaţi. De asemenea, businessul a înregistrat o medie zilnică de 230.000 de clienţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capital,
mcdonald's,
premier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.