Precizările reprezentanţilor DSP Timiş după alerta de radiaţii din centrul Timişoarei

Postat la 21 februarie 2024 45 afişări

Precizările reprezentanţilor DSP Timiş după alerta de radiaţii din centrul Timişoarei

Zona din Timişoara în care a fost alertă de radiaţii rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliţie, transmit reprezentanţii DSP Timiş.

„În urma măsuratorilor periodice de radioactivitate ale mediului, efectuate de către personalul Laboratorului Igiena Radiaţiilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, s-au constatat depăşiri ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă laboratorului, motiv pentru care aceasta a fost balizată, pentru a restricţiona accesul. A fost solicitat sprijinul instituţiilor abilitate în acest domeniu, pentru evaluarea situaţiei. La aceasta dată, ancheta se află încă în desfăşurare, iar până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliţie”, au precizat cei de la DSP.

Echipajul CRBN din cadrul ISU Timiş a intervenit miercuri după-amiaza în curtea unui laborator din Timişoara, unde a fost înregistrată radioactivitate crescută.

Potrivit ISU Timiş, este vorba de „o zonă de teren prezintă radioactivitate crescută”.

„Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara”, spuneau pompierii. Laboratorul aparţine Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului din cadrul Comisiei Naţionale pentru 

Controlul Activităţilor Nucleare.

Echipajul CBRN a securizat zona.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Timiş fac cercetări in rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timis,
radiatii,
alerta,
reprezentanti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.