Povestea Mobra şi Pegas. Bicicletele şi motociclete se produceau laolaltă cu rachete, focoase şi grenade militare

Postat la 28 aprilie 2016 2114 afişări

Încă din anii '70 în orăşul Zărneşti se afla o fabrică care producea rachete, focoase şi grenade militare. Tot aici aveau să fie produse Mobra şi Pegas.

Povestea Mobra şi Pegas. Bicicletele şi motociclete se produceau laolaltă cu rachete, focoase şi grenade militare

În decursul timpului v-am prezentat mai multe poveşti ale unor mărci româneşti de maşini, iar printre acestea amintim de Istoria ARO, Modele Dacia care nu au prins linia de producţie, şi soarta pe care a avut-o IMS-ul, "Strămoşul" maşinilor off-road româneşti. Acum a venit rândul să pune povestea altor două brand-uri româneşti care nu au avut o soartă prea bună nici ele: Mobra şi Pegas. 

După 1989, la fel ca multe alte fabrici de la noi din ţară, secţiile ei au fost închise. Încă din anii '70 în orăşul Zărneşti se afla o fabrică care producea rachete, focoase şi grenade militare. Tot aici aveau să fie produse Mobra şi Pegas.

Istoria bicicletei Pegas

Prima bicicletă Pegas pentru adulţi a fost produsă în anul 1972 la Uzina Mecanică Tohan din Zărneşi. Din 1975 sunt produse primele biciclete pentru copii sub 10 ani şi primele biciclete de cameră, iar apoi, în anii '80, seria Pegas se diversifică, apar bicicletele cu mai multe viteze, printre care Pegas 1027 Campion având cinci viteze.

Istoria Pegas şi Mobra, produse laolaltă cu rachete, focoase şi grenade militare

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pegas,
mobra
/actualitate/povestea-mobra-si-pegas-bicicletele-si-motociclete-se-produceau-laolalta-cu-rachete-focoase-si-grenade-militare-15275396
15275396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.