POVESTEA miliardarului excentric Elon Musk – companiile, maniile, gândirea, modul de acţiune

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 septembrie 2018 101 afişări

Elon Musk face parte din categoria celor predestinaţi să devină figuri publice; în afaceri cu atât mai mult, apare din când în când cineva care încalecă valul cel mare şi, ca un surfer de succes, rămâne pe creastă. Elon Musk face parte din această categorie.

Musk, antreprenor şi om de afaceri, a părut la un moment dat că i-a luat locul legendarului Steve Jobs în mitologia populară a afacerilor americane, iar căderea de acum nu face decât să-l apropie şi mai mult de fondatorul Apple, care a avut şi el propriul moment de cădere, moment care nu l-a împiedicat să dezvolte noi afaceri de succes şi, mai târziu, să lanseze o gamă uluitoare de produse care au dus la renaşterea companiei.

Elon Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din Statele Unite. Musk va putea rămâne director general al companiei Tesla, dar trebuie să demisioneze în cel mult 45 de zile de la conducerea consiliului de administraţie. Nu va avea dreptul să fie reales în această funcţie timp de trei ani. Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) l-a acţionat în judecată pe Musk în urmă cu două zile sub acuzaţia că a indus în eroare investitorii. Procesul a fost intentat după ce Elon Musk a transmis prin Twitter pe 7 august că a obţinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursă a companiei Tesla şi trecerea acesteia sub control privat prin cumpărarea în cadrul unei tranzacţii de 420 de dolari pe acţiune, un anunţ care a generat confuzie şi a condus la creşterea valorii firmei pe piaţa bursieră.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MUSK,
ISTORIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.