Povestea copilului din România care la 13 ani construieşte roboţi. Are 97 de medalii de la olimpiade şi concusuri

Postat la 11 octombrie 2016 1348 afişări

Povestea copilului din România care la 13 ani construieşte roboţi. Are 97 de medalii de la olimpiade şi concusuri

Vlad Coneschi are doar 13 ani, dar este deja considerat copilul minune al roboticii. Vlad are 97 de medalii: 70 de aur, 17 de argint şi 10 de bronz, toate obţinute la concursuri şi olimpiade de matematică, informatică şi robotică. Vlad Coneschi este elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Eugen Ionescu din Slatina şi a participat recent la olimpiada de robotică, unde a luat locul I la faza naţionala şi s-a calificat pentru faza internaţională care va avea loc în noiembrie, în India. Vlad şi alţi doi colegi au prezentat un robot care ştie să sorteze gonoiul în funcţie de mărime şi culoarea containerului.

La olimpiada de informatică, Vlad a fost de asemenea medaliat cu aur, însă la premiere a fost dezamăgit de un amănunt aparent banal. „Premiul în bani pentru medalia de aur a fost, din partea ministerului, de 51,6 lei. Mi-au dat o bancnotă de 50 de lei şi patru monede de 50 de bani. Am rămas, astfel, dator ministerului cu 40 de bani. Cam asta este grija pe care o poartă instituţiile statului celor care vor să facă performanţă“, le-a declarat Vlad Coneschi celor de la Adevărul.

Se poate lăuda cu invenţii de top, inclusiv maşinăria împotriva infractorilor şi teroriştilor. Iar performanţele lui nu se opresc aici. Are centura neagră la Tai Kwando şi a făcut şi dansuri, până acum trei ani. Îşi mai găseşte timp şi pentru cântat, o altă mare pasiune a lui, iar acum lucrează la un proiect de teatru interactiv pentru copii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.