Povestea bărbatului care locuia pe străzi şi a pus bazele uneia dintre cele mai cunoscute companii de alcool din lume

Autor: Andra Stroe Postat la 24 decembrie 2018 156 afişări

Probabil că mulţi au auzit despre produsele de păr Paul Mitchell şi despre tequila Patrón, dar puţini au ştiut că aceste două branduri au un fondator comun - John Paul DeJoria. Şi mai puţini ştiu însă povestea incredibilă a acestuia. Înainte de a dezvolta companiile care i-au adus venituri de miliarde de dolari, antreprenorul a trăit pe străzi şi şi-a câştigat traiul vânzând ziare.

Povestea bărbatului care locuia pe străzi şi a pus bazele uneia dintre cele mai cunoscute companii de alcool din lume

Antreprenorul provine dintr-o familie simplă de imigranţi. Părinţii săi au divorţat pe când el avea doar doi ani, iar DeJoria a ajuns la orfelinat. Încă de mic, a fost nevoit să îşi câştige singur traiul, aşa că a început să vândă ziare şi felicitări de Crăciun.

Ulterior, s-a înrolat în marina SUA, apoi a trecut de la un job la altul până a reuşit să obţină un post în cadrul Redken Laboratories, companie care fabrica produse de îngrijire a părului, de unde a fost însă concediat. În cele din urmă, a reuşit să obţină un împrumut de 700 de dolari, pe care i-a folosit pentru a fonda, alături de frizerul Paul Mitchell, compania John Paul Mitchell Systems, al cărei sediu iniţial a fost maşina în care locuia.

Produsul care a adus succesul companiei şi venituri anuale de peste un milliard de dolari a fost un şampon 2 în 1, cu balsam inclus. În 1989, antreprenorul a pus bazele unei alte companii de success, brandul de tequila Patrón, cunoscută astăzi la nivel international.

Un alt domeniu în care DeJoria şi-a extins afacerile a fost cel al telecomunicaţiilor. Succesul businessurilor pe care le-a fondat i-a adus antreprenorului o avere de circa 2,8 miliarde de dolari. DeJoria nu a uitat greutăţile trecutului, aşa că a devenit un filantrop, sprijinind diverse cauze sociale, în special ale persoanelor fără adăpost.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poveste,
antreprenori,
venituri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.