Posibilă carantină pentru românii care merg în Italia

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 noiembrie 2021 213 afişări

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină. Varianta este susţinută de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato.

Posibilă carantină pentru românii care merg în Italia

Autorităţile sanitare din Italia evaluează toate măsurile defensive care vor fi declanşate între lunile noiembrie şi decembrie. Creşterea numărului de infecţii, apropierea sezonului de iarnă şi sărbătorile de Crăciun, care încep peste exact o lună, au ridicat pragul de alarmă, conform Il Sole24ore.

Internările la terapie intensivă şi cele obişnuite sunt încă sub pragurile critice, dar noile cazuri sunt în continuă creştere.

În timp ce autorităţile se reunesc pentru a da undă verde extinderii celei de-a treia doze la cei de peste 50 de ani, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato, susţine impunerea unei carantine pentru cei care sosesc în Italia din ţările est-europene cele mai afectate de pandemie, pentru că sunt insuficient vaccinaţi, Bulgaria şi România fiind în fruntea listei.

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele ţări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentul de persoane vaccinate este scăzut. Italia are relaţii strânse cu România şi Bulgaria, lucrătorii din aceste ţări sunt implicaţi, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă. Nu ne putem asuma acest risc. Şi spun acest lucru într-un spirit de cooperare şi respect pentru aceşti cetăţeni care fac o muncă importantă", a declarat Alessio D'Amato.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
români,
carantină

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.