Ponta pleacă în Republica Moldova, pentru o nouă întâlnire cu Leancă

Autor: Departamentul Politic Postat la 10 octombrie 2014 44 afişări

Premierul Victor Ponta se va afla vineri în Republica Moldova, unde, împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, va vizita, la Cahul, locaţia pentru construcţia noului sediu al unui teatru şi o grădiniţă şi va dona Guvernului de la Chişinău 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster.

Lucrările la noul sediu al teatrului, denumit "Bogdan Petriceicu Haşdeu", vor fi finanţate de Guvernul român, în baza unui memorandum care va fi semnat cu ocazia acestei vizite, grădiniţa fiind de asemenea finanţată anterior prin programul de asistenţă furnizat de Guvernul României pentru modernizarea infrastructurii de educaţie din Republica Moldova.

Executivul precizează, într-un comunicat, că noua vizită a premierului Ponta în statul vecin face parte din strategia Guvernului României de a susţine parcursul european al Republicii Moldova, prin proiecte concrete, de impact pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Ponta va merge şi la Chişinău, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova 100 de microbuze şcolare, 35 Dacia Duster şi 3 autocare, în cadrul procesului de susţinere de către România a consolidării capacităţii instituţionale, modernizării administraţiei şi instituţiilor de la Chişinău, inclusiv a celor din educaţie şi cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE.

Conform Guvernului de la Bucureşti, pe agenda discuţiilor dintre cei doi prim-miniştri figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare şi asistenţă, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova (inclusiv componenta de comerţ liber) şi sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces.

Vor fi analizate şi ultimele evoluţii în ceea ce priveşte situaţia regională si atingerea obiectivului independentei energetice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNIA,
MOLDOVA,
/actualitate/ponta-pleaca-in-republica-moldova-pentru-o-noua-intalnire-cu-leanca-13375270
13375270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.